Logo

Eisa Award 2011-2012

Så er Det tid for årets EISA-priser igjen. Hjemmekino er nå aktive medlemmer i både audio, hjemmekino og video-panelet, og er med å avgjør prisene i alle disse viktige kategoriene.
Les

Månedens leder

Månedens leder
Les

Plasmateknologien rykker stadig fremover, samtidig som strømforbruket synker

Det er ikke hver dag journalister får besøke en TV-fabrikk. Hjemmekino var i vår i Osaka, Japan, og fikk se nærmere på Panasonics fabrikker, som produserer LCD- og plasmapaneler. Dette var første gangen journalister slapp inn på fabrikkene, i følge Panasonic. Vi var spent på hva vi fikk se.
Les

Svensk miljøvernminister

Hva skjer på hifi-fronten den dagen det settes krav om minimalt strømforbruk på komponentene? Med den svenske effektforsterkeren Bladelius Ask kan du tilfredsstille både miljø- og lydfreaker.
Les

Skulpturelle lydsøyler

Vi kommer garantert til å se nye designkreasjoner fremover når høyttalerprodusentene forsøker å skape høyttalere som er like interessante lydmessig som designmessig. Dali Fazon 5 spiller godt og ser fantastiske ut.
Les

Vellydende utfordrer

I denne prisklassen er vi vant med å finne små til mellomstore stativhøyttalere, men for de tre tusen kronene det handler om her får man to skikkelige gulvhøyttalere. Seriens navn - Challenger - har aldri vært mer passende.
Les

Få det meste ut av platene

Er det ikke bedre enn det som finnes på markedet allerede, gidder ikke EAR Yoshino sin grunnlegger Tim de Paravicini å selge det. Han selger riaa-trinnet EAR 88PB.
Les

Imponerende og annerledes

Vi etterlyser av og til konstruktører av høyttalere som våger å gå litt nye veier, og forsøke seg på løsninger som er litt annerledes. Denne gangen er det JBL som hører våre ønsker og presenterer en høyttaler som absolutt går sine egne veier, og samtidig er en opplevelse å lytte til.
Les

Himmelsk lyd fra flate bokser!

Japanske Stax er med sine elektrostatiske hodetelefoner som levende legender å regne. Med dagens raske modellansering og konkurranse innen «head-fi» kommer spørsmålet fort opp: Er de gamle fremdeles eldst?
Les

Morsomt og underholdende

Vi har tidligere testet høyttalere med innebygde subwoofere og må innrømme at vi er ganske begeistret for denne typen høyttalere i hjemmekinoen. Kanskje Definitive Technology har gjort dette såpass riktig at det kan brukes til stereo også?
Les

Bilde over lange strekk

Med 1080p og 3D er mengden data som skal passere gjennom en HDMIkabel ganske formidabel. Dette setter krav til kablene, men noen ganger må man tenke annerledes.
Les

Onkyo TX-NR 809

Onkyo har hatt for vane å komme tidlig med sterke nyheter. Det har de gjort denne gangen også, og TX-NR 809 fremstår på papiret som et komplett produkt med både lyd og utstyr som konkurrentene virkelig skal få slite med å matche.
Les

Sesam, sesam

Skal man skille seg ut i mengden må man finne på noe som ikke konkurrentene allerede har tenkt på. Hva med en berøringsfri portåpner? Vi tester Panasonic DMP-BDT310
Les

Ulv i fåreklar

Stilen er minimalistisk men man bør ikke skue hundene på hårene. Det merker man når man kobler til strømmen og skrur den på. Vi tester Sony BDP-S780
Les

Mer av alt, men mest lyd

Yamaha har hatt en godt synlig rød tråd i utviklingen sin de siste årene. Det har gjort at vi hele tiden har vært trygge på hva Yamaha kommer til å levere. Nå har de giret om litt og forandret litt både her og der. Har det gitt noen endringer i måten de leverer lyd og engasjement i kinoen?
Les

Årets feteste flatskjermer

I dette nummeret er det duket for en flott bukett med flatskjermer. Denne gangen skal vi se på de virkelig påkostede modellene.
Les

Månedens filmomtaler

Månedens filmomtaler
Les

Månedens nyheter

Månedens nyheter
Les